onsdag 10 februari 2010

Thailand

Jo restaurangen som vi blev tipsade om i Bangkok. Det var så kul för vi trodde att det var en vanlig sushi restaurang men det var det inte. Noa och jag var vrål hungriga och utan att jag hade fattat det själv hade vi visst beställt en kycklingsoppa. Ja ja tänkte jag den lär ju slinka ner. Efter en stund kommer det två kärl med buljong (tror jag) som de sänkte ner i de två utskurna hålen som fanns i bordet framför oss. Efter en stund började det bubbla och fräsa. Vi satt som två frågetecken och visste inte hur eller vad vi skulle göra. Kände att personalen mest stirrade på oss och fnissade. Till slut kom en från personalen fram och gav oss en meny eller ja en inplastad instruktion om hur vi skulle bete oss med soppan. Innan hon kom fram så hade vi upptäckt till vår förskräckelse att det inte var sushi som åkte på det rullande bandet framför oss, utan en massa råa ingredienser.

Kände oss väldigt korkade när vi fattade att vi skulle plocka från bandet det vi ville ha, lägga i soppan och sen krydda med de kryddor som fanns ( salt, peppar,soja,vitlök,limejuice). Hahahh helt galet. Vi hade bara suttit där som två fån stirrande på bandet och grytan och förmodligen sett helt knäppa ut. Ok då var det bara att sätta igång att laga soppa och vi som ville ha sushi.

När sopporna var klara och hade ätit ett tag så kom de fram med notan och bara la den på bordet som de ofta gör i asiatiska länder. Iallafall de vi har besökt. Ojoj va dyrt tänkte jag för en soppa som du dessutom ska laga själv. Strunt samma nu har vi en veckas semester så det får bli som det blir.

Efter en stund kom samma tjej fram igen och undrade om vi inte ville ha sushi. Jooo det vill vi ..jag förklarade att vi gick hit för vi trodde att det var ett sushi ställe. Ja med det är det ju säger hon.

Plötsligt så öppnas en helt värld framför oss.

Vi var ju så hungriga så vi hade bara sett vår soppa som vi egentligen inte ville ha. Det fanns massor med sushi i en glasmonter, stora rader av frukt, massor av olika drycker att välja på och en stor glassbox. Herregud va vi är pinsamma här sitter vi med vår lilla soppa och känner oss lurade och så finns allt och lite till som vi önskade. Vi skrattar fortfarande åt oss själva hur korkade vi kunde vara som inte fattade någonting och dessutom bara satt där och inte frågade. Nu började vi frossa i fantastiska sushibitar som var helt underbara. Hit kommer vi gå många gånger..

Puss o kram alla kompisar
C

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar